Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо європейська фрукти › Пиріг з журавлиною і яблуками
Пиріг з журавлиною і яблуками

Пиріг з журавлиною і яблуками

Те, яким м'яким, ароматним та ніжним виходить тісто у цього пирога, сказати в двох словах просто неможливо. Обов'язково приготуйте його, якщо вам захотілося чогось смачненького до сімейного чаювання, і спробуєте самі. Ми лише скажемо, що ягоди журавлини надають цьому незвичайному пирогу дуже оригінальний вигляд, а коли вони тріскаються у роті додають приємну кислинку. Яблучка, акуратно розкладені зверху у вигляді квіток, додають пирогу і краси, і соковитості.

Кількість порцій 6
Час приготування 100 хв

  1. 1. Яйця — 6 шт.
  2. 2. Вершкове масло — 150 г + ще трохи для змазування форми
  3. 3. Цукор — 140 г
  4. 4. Ванільний цукор — 1 ст.л
  5. 5. Борошно пшеничне — 1,5 - 2 склянки
  6. 6. Розпушувач — 0,5 ч.л
  7. 7. Яблука — 2 шт.
  8. 8. Журавлина — 150 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Журавлину промити та висушити. Якщо використовується заморожена ягода, розморозити її і злити сік.

  2. Духовку разігріти до 180°C.

  3. Вершкове масло залишити при кімнатній температурі до розм'якшення, потім збити для об'ємності. Додати цукор (2 ч.л. залишити) і ванільний цукор і ще раз все добре збити.

  4. Вбити одне яйце і перемішати. У решти яєць відокремити жовтки від білків і жовтки додати в тісто (білки не знадобляться).

  5. У цю ж миску просіяти борошно (кілька столових ложок борошна залишити) разом з розпушувачем і добре перемішати тісто до однорідності.

  6. Журавлину обваляти у борошні, що залишилося. Додати її до тіста і акуратно перемішати, щоб ягідки залишилися цілими.

  7. Форму для запікання змастити вершковим маслом, викласти тісто і рівномірно розподілити його.

  8. Яблука очистити від шкірки (можна не очищати), видалити сердцевинку і нарізати їх скибками.

  9. Викласти яблука на пиріг, злегка вдавлюючи їх у тісто і формуючи з них таким чином дві квіточки. У серединку кожного можна покласти по ягоді журавлини. Посипати яблука цукром, що залишився.

  10. Випікати пиріг у розігрітій духовці приблизно 50-60 хвилин до золотистого кольору.