Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо травневі свята › Запечений паштет із артишоків і пармезану
Запечений паштет із артишоків і пармезану

Запечений паштет із артишоків і пармезану

Артишоки увійшли в раціон людини ще в античні часи, але, на жаль, у нас цей надзвичайно цікавий і корисний продукт незаслужено обділений увагою споживачів. Свіжі артишоки можна придбати не завжди, а от консервовані артишоки можна знайти в продажу в будь-який час року. Досить щільна м'якоть артишоків добре переносить консервацію. Зазвичай консервовані артишоки використовуються як пікантний і незвичний інгредієнт салатів, а також їх використовують в приготуванні соусів і супів. У цьому рецепті пропонується приготувати запечений паштет із консервованих артишоків і пармезану. Смачно, корисно і незвично!

Кількість порцій 2
Час приготування 25 хв

  1. 1. Артишоки консервовані — 400 г.
  2. 2. Сир пармезан — 150 г.
  3. 3. Майонез — 250 мл.
  4. 4. Часник сушений мелений — 3 г.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Перець чорний мелений — за смаком
  7. 7. Сік лимонний — за смаком
  8. 8. Петрушка — 0,5 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 180°С.

  2. Артишоки висушити на паперовому рушнику, після викласти в миску, розім'яти виделкою.

  3. Додати в миску до артишоків майонез, тертий пармезан, часник, посолити і поперчити за смаком, скропити лимонним соком, перемішати.

  4. Викласти паштет у форму для випікання, поставити форму в духовку на 15-20 хвилин. Запечений паштет подавати теплим, прикрасивши зверху посіченою петрушкою.