Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо легкий італійська десерти › Пана-кота з персиками
Пана-кота з персиками

Пана-кота з персиками

Ніжне, тане в роті, вишукане, спокусливе – всі ці характеристики в точності описують найсмачніші вершкові ласощі північно-італійської кухні пана-коту. Їх часто порівнюють з кремовим пудингом і молочним желе. Назва цього десерту з італійської дослівно трактується як «варений крем» або «варені вершки». Насправді ж, вершки не варять, а лише доводять до кипіння. Подають пана-коту з різними добавками: ягодами, шматочками фруктів, тертим шоколадом, карамеллю і солодкими соусами. Але для того, щоб насолодитися цим вишуканим десертом, не обов'язково їхати до Італії. Пропонуємо приготувати найніжнішу пана-коту з персиковим пюре у себе вдома. Пальчики оближеш.

Кількість порцій 2
Час приготування 20 хв

  1. 1. Желатин — 10 г
  2. 2. Вершки 35% жирності — 250 мл
  3. 3. Ванільний цукор — 1 ч. л.
  4. 4. Цукор — 4 ст. л.
  5. 5. Персики — 4 шт.
  6. 6. М’ята — 10 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Желатин замочити в невеликій кількості холодної води і залишити набухати.

  2. Вершки налити в сотейник і поставити на вогонь, додати цукор, розмішати і зняти з вогню.

  3. Додати желатин до вершків і ретельно розмішати.

  4. Розлити вершкову суміш по формочках. Дати охолонути і прибрати в холодильник на 3-4 години.

  5. Персики порізати на скибочки і обсмажити на сковороді протягом 5 хвилин, потім подрібнити блендером в пюре.

  6. Перекласти пюре у формочки з вершковою сумішшю. Охолодити протягом двох годин. Прикрасити свіжою м'ятою і подавати.