Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо плита другі страви › Пангасіус по-грецьки в апельсиновому соусі
Пангасіус по-грецьки в апельсиновому соусі

Пангасіус по-грецьки в апельсиновому соусі

Здавалося б, як ще можна приготувати рибу? Напевно, хотілося б спробувати чогось надзвичайного і особливого. У цьому випадку пропонуємо вам насолодитися стравою з риби в апельсиновому соусі. Перша думка, яка відразу ж закрадається: "якою ж на смак вийде риба, ще й в апельсиновому соусі"?. Пофантазували? А тепер скоріш замовляйте необхідні інгредієнти на нашому сайті: рибу, апельсин, борошно і маслинову олію, та готуйте скільки душа бажає! Основою, як ви здогадалися, цієї страви буде ніжна, смачна рибка - пангасіус. Ну, а в пару до неї приєднається соковитий, стиглий апельсин. Ви навіть не уявляєте, яка вийде смакота!

Кількість порцій 3
Час приготування 30 хв

  1. 1. Філе пангасіуса — 500 г.
  2. 2. Апельсин — 2 шт.
  3. 3. Олія оливкова — 4 ст. л.
  4. 4. Борошно пшеничне — 3 ст. л.
  5. 5. Вершкове масло — 2 ст. л.
  6. 6. Петрушка — 1 пучок
  7. 7. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Філе пангасіуса гарненько промити. Посолити за смаком, а далі обмокнути у борошні. Обсмажити в рослинній олії з обох боків до готовності. Вийняти зі сковороди і покласти на тарілку.

  2. Приготувати соус дуже легко. Для цього: розігріти сковороду, покласти шматочок вершкового масла. Сюди ж влити заздалегідь вижатий сік апельсину. Довести все до кипіння, при цьому постійно помішуючи.

  3. Додати дрібно нарізаної петрушки і зменшити вогонь. Викласти рибу і тушкувати 15 хвилин, при цьому  періодично поливаючи її апельсиновим соусом. Перед подачею можна прикрасити часточками апельсина і зеленню.