Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо середній італійська весна › Ньоккі з сиром і заправкою з руколи
Ньоккі з сиром і заправкою з руколи

Ньоккі з сиром і заправкою з руколи

Кльоцки, галушки, ліниві вареники - це всіма улюблені страви домашньої кухні. Але мало хто знає, що їх прототипом є так звані ньоккі. Слово «ньоккі» походить від італійських слів «nocchio», «nocca» - дерев'яний сук, кулак. У Римській імперії ньоккі виготовлялися з яєць і схожого на манну кашу тіста. У наші дні на Сардинії можна зустріти аналогічні ньоккі, але без додавання яєць. Також в Італії ньоккі подають в якості першої страви в поєднанні з сиром, томатним соусом, песто або розтопленим вершковим маслом. Це дуже легкий рецепт і смачна страва. А заправка з руколи надає їй тонкого пряного смаку. Ви можете приготувати ньоккі заздалегідь і просто заморозити. Дуже зручно!

Кількість порцій 1
Час приготування 40 хв

  1. 1. Сир вершковий 55% — 200 г.
  2. 2. Крупа манна — 100 г.
  3. 3. Помідори черрі — 200 г.
  4. 4. Яйце куряче — 2 шт.
  5. 5. Рукола — 50 г.
  6. 6. Часник — 1 шт.
  7. 7. Олія оливкова — 50 мл.
  8. 8. Чебрець — 3 стеблі
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Висипати в миску дрібно нарізану руколу, подрібнений часник і сіль, перемішати, влити оливкову олію.

  2. У миску натерти вершковий сир, додати манну крупу, вбити яйця. Перемішати суміш. Замісити тісто.

  3. З тіста скачати ковбаску і нарізати її колечками товщиною в 2 см. Вручну надати кільцям тіста потрібну форму, відварити їх у підсоленій воді, після викласти на друшляк.

  4. На розігрітій сковороді в оливковій олії обсмажити нарізані помідори, викласти в сковороду до помідорів відварені ньоккі, прогріти, прибрати з вогню.

  5. При подачі викласти на тарілку ньокі з помідорами, полити заправкою, присипати чебрецем.