Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо м'ясо літо › Манти в мікрохвильовій печі
Манти в мікрохвильовій печі

Манти в мікрохвильовій печі

Манти - відома всім і улюблена багатьма страва, що не потребує реклами. Назва страви прийшла до нас із тюркських мов і в перекладі з китайської означає «голова з начинкою». Спочатку для начинки використовували тільки рублене бараняче м'ясо. Сьогодні манти готують з різними видами м'яса: зі свининою, яловичиною, а також з м'ясом птиці або кролика. Дрібно порубана (обов'язково вручну) цибуля - ще один обов'язковий інгредієнт. Начинку кладуть на коржі з прісного тіста і герметично защипують краї. Готувати страву потрібно обов'язково на пару. Але, на жаль, не всі знають, що манти можна приготувати більш швидким способом: за допомогою мікрохвильовки, що й пропонується зробити в запропонованому рецепті.

Кількість порцій 3
Час приготування 40 хв

  1. 1. М'ясо (свинина) — 300 г.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 4 шт.
  3. 3. Борошно — 200 г.
  4. 4. Яйце — 2 шт.
  5. 5. Сало — 50 г.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Чорний мелений перець — за смаком
  8. 8. Олія — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно приготувати начинку. Для начинки м'ясо, сало та цибулю подрібнити ножем. Змішати порізані інгредієнти, додати до них сіль, перець та знову перемішати. Залишити постояти.

  2. Тепер прийшов час для тіста. Для цього яйця вбити в миску, додати до них півсклянки холодної води, а також приблизно половину чайної ложки солі. Добре все розмішати. Поступово всипати борошно, не припиняючи мішати, тісто повинне вийти крутим.

  3. Тепер добре і ретельно замісити тісто руками. За правилами - приблизно двадцять хвилин, залишити постояти на 15-20 хвилин. Коли тісто підійде - поділити його на дві частини, потім ще та ще, як це роблять при приготуванні пельменів або вареників.

  4. Розкачати з тіста перепічку приблизно 10 см. в діаметрі, покласти 1 столову ложку начинки, та згорнути. Можна для більшої соковитості мант в кожен з них при загортанні докладати маленький шматочок сала.

  5. Кожен мант занурити в олію, або обмазати щіточкою.

  6. Тепер викласти манти на решітку. Вона може бути будь-якою, головне, щоб помістилася в мікрохвильовій печі. Гарно викласти на неї манти в олії. А в окрему кастрюльку налити води, та поставити її під решіткою. Увімкнути приблизно на 15 хвилин мікрохвильову піч - та манти готові.