Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо європейська випічка вечеря › Кугель з локшини з рікотою, родзинками і яблуками
Кугель з локшини з рікотою, родзинками і яблуками

Кугель з локшини з рікотою, родзинками і яблуками

Кугель (кугол або кугл) - традиційна страва єврейської кухні, різновид запіканки, а вірніше щось середнє між пудингом і запіканкою. Для приготування кугеля використовуються різні інгредієнти. Яйця в традиційних рецептах цієї страви використовують без додавання молока. Кугелі бувають солодкі: з родзинками, сиром і фруктами і несолодкі: з м'ясом, сиром і овочами. Кугель з локшини з рікотою, родзинками і яблуками - різновид солодкого кугеля, який подається на стіл зі сметаною і свіжими ягодами. Приготуйте цю смачну страву з ароматом яблук і кориці і порадуйте своїх близьких.

Кількість порцій 4
Час приготування 75 хв

  1. 1. Локшина яєчна — 100 г.
  2. 2. Сир рікота — 200 г.
  3. 3. Сметана — 5 ст. л.
  4. 4. Масло вершкове — 2 ст. л.
  5. 5. Цукор — 2,5 ст. л.
  6. 6. Яйце куряче — 1 шт.
  7. 7. Яблука — 1 шт.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Родзинки — 4 ст. л.
  10. 10. Кориця мелена — за смаком
  11. 11. Ванільний цукор — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 180°C. Відварити локшину в киплячій воді до готовності, після злити воду.

  2. Перекласти локшину в миску, додати сир рікота, вершкове масло кімнатної температури, цукор, збиті яйця, родзинки, нарізані яблука, посолити, додати корицю і ваніль. Ретельно перемішати.

  3. Форму для випікання змастити вершковим маслом, викласти масу із миски у форму, поставити в духовку на 40 хвилин. Накрити зверху фольгою форму, випікати ще 20 хвилин.

  4. Дістати із духовки форму, остудити, нарізати шматочками. Подавати зі сметаною та ягодами.