Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо яблука весна › Котлети морквяно-яблучні, запечені
Котлети морквяно-яблучні, запечені

Котлети морквяно-яблучні, запечені

Морквяно-яблучні котлети - смачне і цікаве блюдо, рецепт приготування таких котлет дуже простий. При запіканні виходить смачна хрустка скоринка з соковитою начинкою. Зовні в котлетах переважає морква, але на смак - все дуже збалансовано, яблучна кислинка вигідно відтіняє морквяний смак. Цукор додавати потрібно обов'язково. При бажанні, моркву замінюють гарбузом, можна додати родзинки. При подачі запечені морквяно-яблучні котлети поливають сметаною. Виходить дуже ніжно і досить дієтично. Такі котлети смачно їсти навіть остиглими.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Яблука — 100 г.
  2. 2. Морква — 100 г.
  3. 3. Яйце куряче — 1 шт.
  4. 4. Масло вершкове — 10 г.
  5. 5. Крупа манна — 10 г.
  6. 6. Сухарі панірувальні — 10 г.
  7. 7. Цукор — 5 г.
  8. 8. Сметана — 30 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Моркву нашаткувати. Розігріти сковороду, додати вершкове масло, викласти моркву, влити 50 мл. води, тушкувати до готовності.

  2. Після, в сковороду додати також нашатковані яблука, всипати цукор і тушкувати протягом 5 хвилин, додати манну крупу, тушкувати 5-10 хвилин на маленькому вогні. Додати збитий білок, після чого остудити масу.

  3. Масу розділити на кілька частин, обваляти кожну в сухарях, сформувати котлети, обсмажити на сковороді в олії. Подавати зі сметаною.