Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо мультиварка › Йогурт в мультиварці
Йогурт в мультиварці

Йогурт в мультиварці

Йогурт можна без особливих складнощів приготувати самостійно в домашніх умовах. Раніше для цього було потрібно проробляти величезну роботу, але сьогодні з появою сучасної техніки ситуація істотно спростилася. Дуже зручно готувати йогурти в мультиварці. Мультиварка - пристрій багатофункціональный. У цьому приладі можна приготувати практично все і йогурти в тому числі. Потрібно лише знати правильні пропорції інгредієнтів і техніку приготування. Для всіх, хто мріє навчитися готувати натуральні йогурти і перестати купувати магазинні, що містять в рази менше корисних речовин, мультиварка і наш рецепт приготування йогурту стане відмінним помічником у цьому починанні.

Кількість порцій 6
Час приготування 420 хв

  1. 1. Молоко пастеризоване — 1000 мл.
  2. 2. Йогурт без добавок — 125 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Молоко прокип'ятити і остудити до температури 40°С.

  2. Потім ретельно вимити каструлю з мультиварки, обдати окропом.

  3. Далі процідити молоко через сито в каструльку.

  4. Вилити «закваску» і дуже ретельно перемішати чистою силіконової ложкою (лопаткою).

  5. Помістити каструлю в мультиварку, закрити кришкою, вибрати режим «йогурт» і поставити на 6,5-7 годин. Якщо немає режиму "йогурт", включити режим "підігрів" на 15 хвилин, відключити (каструльку не виймати). Через годину ще раз включити «підігрів» на 15 хвилин, відключити (дістати каструльку через годину).

  6. Після сигналу вийняти каструльку, залишити її на столі до повного охолодження, нічим не прикриваючи.

  7. Далі йогурт можна розлити по баночкам (попередньо вимиті і висушені) і перемістити в холодильник на 5-6 годин. Можна відкласти в чисту прокип'ячену ємність із кришечкою 3 ст. л. готового продукту і зберігати в холодильнику в якості закваски.

  8. У готовий свіжий йогурт додати за смаком варення, фрукти, будь-які наповнювачі. Окрім додавання в кисломолочний сир, фруктові та овочеві салати, домашній йогурт можна використовувати при випічці домашніх тортів, пирогів.