Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо болгарська травневі свята обід › Гювеч із курки з овочами
Гювеч із курки з овочами

Гювеч із курки з овочами

Гювеч - традиційна страва балканської кухні, що представляє собою овочі і м'ясо, приготовані в глиняному горщику з кришкою. Слово "гювеч" означає одночасно: і глиняний горщик, і страва, яка в ньому готується. Хороший рецепт приготування курки повинен бути у кожної господині. Гювеч із курки з овочами - один із таких. Поєднання курки з овочами завжди цікаве, гармонійне і поживне. Курка з овочами - самий оптимальний спосіб смачно, ситно і корисно пообідати, не набираючи при цьому зайву вагу. У цьому рецепті пропонується приготувати курку з помідорами, кабачками, зеленою стручковою квасолею, ріпчастою цибулею, стручковим перцем. Корисність такого поєднання ніким не ставиться під сумнів.

Кількість порцій 10
Час приготування 80 хв

  1. 1. Куряче філе — 2,5 кг.
  2. 2. Цибуля — 3 шт.
  3. 3. Зелена стручкова квасоля — 250 г.
  4. 4. Кабачки — 3 шт.
  5. 5. Стручковий перець — 6 шт.
  6. 6. Помідори — 6 шт.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Чорний мелений перець — за смаком
  9. 9. Вода — 200 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очистити і нарізати цибулю. Видалити стеблинки у кабачків і стручкового перцю.

  2. Зняти шкірку кабачків і нарізати їх. Видалити насіння стручкового перцю і порізати разом зі стручковою квасолею на частини по 1 см. Помістити овочі в гювеч. Зверху покласти нарізане філе.

  3. Помідори порізати кільцями і викласти на курку. Додати гарячу воду, перець, сіль, накрити кришкою. Запікати в духовці 1 годину.