Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо гарнір овочі вечеря › Зелене лобіо з помідорами і горіхами
Зелене лобіо з помідорами і горіхами

Зелене лобіо з помідорами і горіхами

Для початку розшифруємо значення слова лобіо. Лобіо по-грузинськи значить «квасоля». Цю назву носять різні страви грузинської кухні, приготовані на основі квасолі. Інгредієнти можуть бути різні і тому будуть різні назви страв, але їх загальне слово лобіо. Ми будемо готувати лобіо з помідорами і горіхами. Це повністю овочеве блюдо і відмінно підійде для людей, що дотримуються посту. В якості прянощів будемо використовувати зелень петрушки і базиліка. Саме вони у своєму поєднанні додадуть такого приємного пряного запаху страві. А також в нашому лобіо відмінно поєднуватимуться чорний перець, товчений часник і волоські горіхи. Це створить прекрасну смакову гармонію, для того, щоб порадувати вас і ваших близьких.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Помідори — 4 шт.
  2. 2. Волоські горіхи — 100 г
  3. 3. Петрушка — 50 г
  4. 4. Базилік — 50 г
  5. 5. Часник — 2 зуб.
  6. 6. Квасоля свіжа — 500 г
  7. 7. Цибуля — 120 г
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Помідори ошпарити окропом, очистити від шкірки і насіння, подрібнити, покласти в каструлю. Дати закипіти, а потім тушкувати на слабкому вогні 5 хв.

  2. Волоські горіхи пропустити через м'ясорубку. Зелень вимити, обсушити, подрібнити. Часник очистити, роздавити часниковим пресом. Квасолю наламати, відварити в підсоленій воді до готовності, 30 хв., Відкинути на друшляк, потім висипати в каструлю.

  3. Цибулю очистити, дуже дрібно нарізати, додати до квасолі. Влити туди ж томатну суміш, додати горіхи, часник, зелень.

  4. Приправити сіллю і чорним перцем за смаком, поставити на середній вогонь і варити 10 хв.