Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо близькосхідна риба осінь › Риба по-лівійськи
Риба по-лівійськи

Риба по-лівійськи

Лівійська кухня славиться своїми приправами і гострими стравами. Лівійці вживають у свій раціон багато м'яса, риби, овочів. А ще лівійці відрізняються великою витривалістю і довголіттям... Напевно, між способом життя і національною кухнею є якийсь прямо пропорційний зв'язок. Якщо ви хочете бути схожими на цих людей з далекої країни, яка так і вабить своєю загадковістю, то негайно замовляйте продукти і приготуйте страву "риба по-лівійськи". Корисність цієї страви важко недооцінити. У ній є всі необхідні для повноцінного функціонування організму мікроелементи, білки, вітаміни.

Кількість порцій 10
Час приготування 65 хв

  1. 1. Судак — 600 г.
  2. 2. Помідори — 6 шт.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 3 шт.
  4. 4. Корінь селери — 100 г.
  5. 5. Часник — 5 зуб.
  6. 6. Перець гострий — 1 шт.
  7. 7. Цукор — 2 ч. л.
  8. 8. Сіль — 2 ч. л.
  9. 9. Олія оливкова — 3 ст. л.
  10. 10. Кінза свіжа — 20 г.
  11. 11. Сік лимонний — 3 ст. л.
  12. 12. Перець чорний мелений — 4 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку помити рибу (можна взяти будь-яку свіжу рибу, у цьому рецепті використовується судак), почистити, нарізати порційними шматками, побризкати лимонним соком, посолити, поперчити, посипати нарізаною кінзою. Поставити в холодильник на 15 хвилин.

  2. Помідори перетворити в пюре. Цибулю нарізати кубиками. Добавити до цибулі нарізаний кубиками корінь селери. Гіркий, солодкий перць і часник також перетворити в пюре.

  3. Додати на сковороду пюре з перців із часником, один солодкий перець нарізати шматками. Перемішати. Залити томатом, посипати сумішшю спецій. Тушкувати 1 хвилину. На дно каструлі викласти частину овочевої суміші, на неї зверху розкласти мариновану рибу. Зверху залити рештою овочевої суміші. Тушкувати 40 хвилин.