Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо російська риба › Філе пангасіуса в кунжуті
Філе пангасіуса в кунжуті

Філе пангасіуса в кунжуті

Пангасіус має великий попит серед населення. Найчастіше в магазинах можна зустріти філе пангасіуса, а не цілу рибу. У свою чергу це дуже зручно, оскільки не знадобиться додаткова обробка рибного продукту. Все просто! Перед початком приготування, філе досить розморозити, промити і перейти до готування. М'ясо цієї річкової рибки надзвичайно смачне, поживне і м'яке. Воно не має вираженого запаху, і не має яскраво вираженого аромату, що дозволить кулінарові, за допомогою спецій надати їй будь-якого неповторного смаку. Приготувати рибу можна різними способами: тушкувати, готувати на пару, смажити, запікати, готувати на решітці. Дуже смачним виходить пангасіус в кунжуті. Подавати можна з різними соусами.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Пангасіус філе — 500 г.
  2. 2. Яйце — 1 шт.
  3. 3. Рослинна олія — 200 мл.
  4. 4. Кунжутне сім'я — 30 г.
  5. 5. Лимон — 1 шт.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Спеції — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вбити яйце в миску, додати сіль (за смаком) і розмішати вилкою. У окрему посудину насипати спеції і кунжут.

  2. Розморозити рибне філе. Робити це треба природним шляхом - дати рибі відтанути при кімнатній температурі. Коли риба відтане, її треба гарненько промити і обсушити серветкою.

  3. Нарізати м'ясо риби тонкими смужками. Кожну смужку обваляти в суміші спецій, потім занурити в яице. Далі так само обваляти шматочок в кунжуті.

  4. Обсмажити рибу в рослинній олії з двох сторін по 2-3 хв. Викласти готову рибу на тарілку. Перед подачею збризнути страву соком лимона і прикрасити зеленню.