Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо плита європейська м'ясо › Їжачки зі свинячого і яловичого фаршу
Їжачки зі свинячого і яловичого фаршу

Їжачки зі свинячого і яловичого фаршу

Їжачки зі свинячого і яловичого фаршу - цікавий варіант приготування тюфтельок. Чому їжачки? Зернятка рису, що стирчать із кульок, можливо роблять їх схожими на їжачків. Сам процес формування їжачків із фаршу і рису нагадає Вам рецепт приготування тюфтельок. Інгредієнти можуть бути однаковими. Порада: рис краще використовувати довгозернистий і відварювати його до напівготовності, щоб їжачки не розвалювалися. Бажано, щоб соус, приготований зі сметани і томатної пасти, покривав їжачків у формі майже повністю. Замість води для приготування соусу за бажанням можна використовувати бульйон.

Кількість порцій 5
Час приготування 75 хв

  1. 1. Фарш свинний — 175 г.
  2. 2. Фарш яловичий — 175 г.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Рис — 50 г.
  5. 5. Паста томатна — 50 г.
  6. 6. Сметана — 50 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Зелень — за смаком
  10. 10. Вода — 250 мл.
  11. 11. Яйце куряче — 0,5 шт.
  12. 12. Борошно пшеничне — 25 г.
  13. 13. Олія рослинна — 1,5 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рис відварити до напівготовності, після - остудити. Цибулю подрібнити, обсмажити на сковороді в олії до золотистого кольору.

  2. Змішати в мисці обидва фарші, додати обсмажену цибулю, вбити яйце, посолити і поперчити за смаком, додати вже остиглий рис. Ретельно перемішати.

  3. Зліпити із фаршу кульки розміром з мандарин, обваляти в борошні, викласти у форму для випікання, яку потрібно попередньо змастити олією і присипати борошном.

  4. У мисці змішати томатну пасту і сметану, посолити, додати трохи води, перемішати до однорідної консистенції.

  5. Залити "їжачки" в формі томатно-сметанним соусом, поставити в розігріту до 180ºС духовку, випікати протягом 50 хвилин.