Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо травневі свята борошно весна › Котлети з цвітної капусти
Котлети з цвітної капусти

Котлети з цвітної капусти

Кольорова капуста стала популярною, саме як кулінарний продукт, в Іспанії, коли араби привезли її туди в ХII столітті. Потім вона поширилася по всій Європі. А в наших краях з'явилася при Катерині Другій. Такий вид капусти дуже корисний для тих, хто страждає проблемами шлунка і кишкового тракту, але забороняється білокачанна, оскільки кольорова капуста більш м'яка і не шкодить шлунку. Але навіть якщо ви просто хочете з'їсти щось смачне з цієї капусти, то не забувайте, що в ній дуже багато вітамінів, і вона ще й дієтична. Тому котлетки з кольорової капусти будуть в якраз для вашої вечері, якщо ви хочете перекусити чимось корисним і смачним.

Кількість порцій 10
Час приготування 50 хв

  1. 1. Цвітна капуста — 1 кг.
  2. 2. Яйця — 2 шт.
  3. 3. Батон — 4 скибочки
  4. 4. Молоко — 100 мл.
  5. 5. Борошно — 1/2 склянки
  6. 6. Вершки — 200 мл.
  7. 7. Сир плавлений — 250 г.
  8. 8. Чорний мелений перець — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цвітну капусту розібрати на суцвіття, промити, варити 5 хвилин у підсоленій воді.

  2. Капусту вийняти на друшлаг, порізати в дрібну крихту.

  3. Відокремити білки від жовтків. Жовтки збити з капустою, поперчити.

  4. У шматочків батона зрізати скоринки, залити молоком, віджати і змішати з капустою.

  5. Додати борошно, все перемішати. Білки збити в піну і змішати з капустяною масою.

  6. Викладати масу столовою ложкою на розігріту сковорідку. Смажити з двох сторін до зарум'янювання.

  7. Для соусу вершки розігріти до кипіння, додавати сир по пів чайної ложечки, помішуючи. Варити, поки соус загусне.