Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо плита єврейська зима › Цимес із яблук з рисом
Цимес із яблук з рисом

Цимес із яблук з рисом

Єврейський національний десерт цимес являє собою солодке рагу з овочів. Найчастіше основними компонентами страви виступають морква, квасоля, нут. Традиційний рецепт рагу можна доповнити м'ясом, ягодами і сухофруктами. Цимес є обов'язковою стравою в меню на єврейські новорічні свята і сімейні торжества. Не дивлячись на те, що десерт готується дуже швидко з цілком звичайних продуктів, він вважається справжнім делікатесом. Цимес із яблук з рисом – цікава варіація класичного рецепту. Можете додати трохи тертої кориці. Пряність чудово поєднується з яблуком. Рис найкраще брати шліфований, у відварному вигляді він більш розсипчастий.

Кількість порцій 2
Час приготування 20 хв

  1. 1. Рис — 100 г.
  2. 2. Яблука — 4 шт.
  3. 3. Родзинки — 40 г.
  4. 4. Масло вершкове — 1 ст. л.
  5. 5. Цукор — 2 ст. л.
  6. 6. Лимони — 1 шт.
  7. 7. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Відварити рис у воді до розсипчастого стану. Яблука помити, вирізати серцевину, нарізати часточками. Натерти лимонну цедру.

  2. Яблука перекласти в каструлю, поставити на вогонь, залити невеликою кількістю води, довести до кипіння, потім висипати в каструлю рис і родзинки, додати масло, цедру і цукор, трохи додати солі.

  3. Варити на маленькому вогні протягом 10 хвилин під закритою кришкою. Подавати гарячим або холодним.