Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо європейська літо › Шарлотка з вишнями і сливами
Шарлотка з вишнями і сливами

Шарлотка з вишнями і сливами

Чи знаєте Ви, що поєднання вишні і сливи вважається дуже вдалим і гармонійним? А якщо до цієї фруктово-ягідної комбінації додати ще тонке і ніжне бісквітне тісто, то виходить чудовий і дуже смачний домашній пиріг – шарлотка з вишнею та сливами. Вважається, що ідея цієї французької солодкої випічки була запозичена в англійців, адже шарлотка – один з різновидів англійського пудингу. Одна з версій свідчить, що десерт був присвячений безнадійно закоханим кухарем дамі свого серця – якійсь Шарлотті. Як показує досвід, ця нехитра випічка за нашим дохідливим рецептом, що складається всього з п'яти компонентів, вийде навіть у недосвідчених господинь і тих, хто зовсім не дружить з тістом.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Вишня — 300 г
  2. 2. Цукор — 90 г
  3. 3. Яйця — 3 шт.
  4. 4. Борошно — 90 г
  5. 5. Сливи — 3 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вишню миємо, обережно видаляємо кісточки.

  2. З'єднуємо в глибокій мисці яєчні жовтки і цукор. Збиваємо міксером до отримання світлого крему.

  3. Всипаємо просіяне пшеничне борошно. Збиваємо тісто міксером до однорідного стану.

  4. Окремо збиваємо білки в міцну піну. Вводимо білки в тісто в три прийоми, щоразу обережно вимішуючи тісто лопаткою рухом знизу-вгору.

  5. У форму для випічки пирога висипаємо вишні рівномірним шаром.

  6. Сливи миємо, нарізаємо тонкими часточками. Розкладаємо часточки слив на вишні і між ними.

  7. Заливаємо фрукти тістом.

  8. Випікаємо шарлотку в попередньо розігрітій до 180°С духовці 25 хвилин.

  9. Охолоджений пиріг перевертаємо на широку тарілку, розрізаємо на порції і подаємо до столу.