Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо сербська обід осінь › Бурек по-сербськи
Бурек по-сербськи

Бурек по-сербськи

Ця популярна в країнах колишньої Османської імперії страва здивує вас своїм незвичайним та витонченим смаком. Зрозуміло, що бурек характерний і для Сербії, тому, ми хочемо запропонувати вам один з найкращих рецептів його приготування. Це дивовижне поєднання легеньких, пухких коржів просочених духмяним запахом зелені та ароматним перцем разом з фаршем надасть вам можливість насититись вдосталь та отримати максимум поживності від такої страви. Використання ніжного сиру, що просто тане під великою температурою, є ніби смачною ковдрою, що дбайливо покриває шаром попередньо використані інгредієнти. Така страва надасть можливість організму отримати заряд енергії та поживні речовини.

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Борошно — 4 ст.
  2. 2. Вода холодна — 350 мл.
  3. 3. Зелень — 1/2 пучка
  4. 4. Сіль — 1 ч. л.
  5. 5. Фарш — 250 г.
  6. 6. Бринза — 100 г.
  7. 7. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  8. 8. Часник — 2-3 зубчика
  9. 9. Сир — 100 г.
  10. 10. Рослинна олія — 2-3 ст. л.
  11. 11. Сіль — За смаком
  12. 12. Перець чорний мелений — За смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для тіста: змішати борошно, сіль і воду, вимішати. Дати тісту відлежатися хвилин 30.

  2. Поділити тісто на 4 частини, кожну скачати в кулю, яку полити рослинним маслом і зробити коржик. Скласти коржі один на одного і залишити ще хвилин на 20.

  3. У фарш додати дрібно порізані зелень, часник, цибулю. Посолити, поперчити перемішати.

  4. Бринзу і сир натерти на крупній тертці, перемішати.

  5. Взяти коржик, розтягнути його в різні боки, поки він не стане прозорим. Скласти тісто конвертом. Так само зробити з іншим коржем. На розтягнутий другий коржик покласти складений конвертом, на який викласти фарш і потім сир. Згорнути конвертом поверх начинки другий коржик. Потім покласти на розтягнутий третій коржик і повторити так само: фарш - начинка - скласти конвертом і т.д.

  6. Змастити пиріг рослинним маслом, в яке додати дрібно порізані часник і зелень.

  7. Випікати в духовці при 200°С хвилин 40.