Борщ білоруський
- 1. Яловичина (грудинка) — 500 г.
- 2. Свинина (копчені свинячі ребра) — 300 г.
- 3. Буряк — 400 г.
- 4. Картопля — 3 шт.
- 5. Морква — 2 шт.
- 6. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- 7. Сало — 30 г.
- 8. Томатна паста — 15 г.
- 9. Корінь петрушки — 1 шт.
- 10. Цукор — 5 г.
- 11. Сосиска — 2 шт.
- 12. Сіль — за смаком
- 13. Перець чорний мелений — за смаком
- 14. Лавровий лист — 2 шт.
- 15. Сметана — за смаком
- 16. Зелень петрушки — 15 г.
- 17. Оцет — 15 г.
- 18. Борошно — 20 г.
- 19. Зелень кропу — 30 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку потрібно підготувати продукти. Буряк промити та зварити до готовності, витягнути з води та охолодити. М'ясо (яловичину) промити, покласти в кастрюлю та залити холодною водою. Довести до кипіння, поварити 1 хвилину та злити воду, м'ясо промити. Залити новою водою, довести до кипіння, зняти піну, що утворилася, зменшити вогонь.
Буряк почистити та промити. Додати в кастулю цибулину, невелику морквину, корінь петрушки із зеленню. Періодично знімаючи піну. Через 20 хвилин покласти копчені ребра та варити до готовності яловичини.
Коли м'ясо буде готове, витягнути його з бульйону. Варені зелень та корнеплоди витягнути та викинути. М'ясо нарізати на порції та повернути до бульйону. Картоплю нарізати часточками та покласти в бульйон до м'яса. Потім потрібно приготувати зажарку. Морквину та цибулину, котрі залишилися, почистити та промити. Цибулину нарізати дрібними кубиками, моркву тонкою соломкою.
Розігріти сковорідку із салом та обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати моркву та смажити ще 5 хвилин. Додати борошно, перемішати, покласти томатну пасту, залити 200 мл. бульйону та знову перемішати. Додати оцет, приправити сіллю та цукром, перемішати та готувати хвилини 3, потім зняти з вогню.
Потім сосиски нарізати крупною соломкою. Варений буряк почистити та нарізати тонкою соломкою. Коли буде готова картопля, додати буряк, зажарку та сосиски. Поварити ще 5 хвилин та зняти з вогню накрити кришкою та дати настоятися приблизно 30 хвилин. Борщ розлити по тарілкам, покласти сметану та посипати дрібно порізаним кропом.