Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо › Борщ
Борщ

Борщ

Чим же ще славитись українській кухні, якщо не знаменитим смачним наваристим борщем. У давнину процес приготування борщу займав досить багато часу: потрібно було приготувати квасолю, яка довго вариться. Зробити ситний бульйон з соковитого шматка м'яса. І дати страві настоятися. Адже не дарма є приказка: "Найсмачніший борщ - вчорашній". У наш час, звичайно, не треба докладати вже так багато зусиль, але щоб борщ вийшов смачний, все одно треба попрацювати. Не дивлячись на все, ця традиційна страва завжди буде подобатися всім: і дорослим, і маленьким. Адже це ж наш рідний борщ!

Кількість порцій 8
Час приготування 160 хв

  1. 1. Білокачанна капуста — 1 шт.
  2. 2. Стебло цибулі-порей — 1 шт.
  3. 3. Цибулина — 1 шт.
  4. 4. Картопля — 4 шт.
  5. 5. Олія для обсмажування
  6. 6. Морква — 1 шт.
  7. 7. Сіль, перець
  8. 8. Невеличкий буряк — 2 шт.
  9. 9. М'ясний бульйон — 1,5 л.
  10. 10. Часник — 2 зубчика
  11. 11. Стиглі помідори — 2 шт.
  12. 12. Біла квасоля — 100 г.
  13. 13. Копчена грудинка — 350 г.
  14. 14. Білий винний оцет — 1 ст. л.
  15. 15. Гвоздика — 3 бутона
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Квасолю вимити, залити водою і залишити на ніч. На наступний день воду злити, а квасолю промити ще раз.

  2. Ріпчасту цибулю очистити, встромити в неї гвоздику. Цибулю-порей вимити, відокремити білу частину від зеленої. Корейку нарізати шматочками товщиною 1 см. У каструлю з квасолею покласти цибулю, 2-3 зелених пера порею і корейку. Влити 1,5 л. холодної води, підсолити, накрити кришкою і поставити на вогонь. Варити 45 хв.

  3. Поки вариться квасоля, підготувати овочі. Капусту промити, розрізати навпіл і видалити качан. Листя нашаткувати тонкою соломкою. Білу частину порею нарізати півкільцями. Моркву, картоплю і буряк очистити, порізати соломкою. Часник очистити, подрібнити. Помідори нарізати кубиками.

  4. Розігріти в сковороді олію. Обсмажити часник і білу частину порею, 3 хв. Додати моркву і буряк, обсмажити на сильному вогні, постійно помішуючи, 4 хв. Додати оцет, перемішати, зменшити вогонь і готувати 5 хв. Додати подрібнені помідори, перемішати. Готувати 4 хв.

  5. З каструлі видалити цибулину із гвоздикою і зелене листя порею. Додати обсмажені овочі, 1,5 л. м'ясного бульйону, перемішати і варити під кришкою 15 хв. Додати картоплю, через 5 хв. капусту і готувати ще 15 хв.