Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо українська перші страви овочі › Борщ із квашеною капустою
Борщ із квашеною капустою

Борщ із квашеною капустою

Борщ - це одне з поширених перших страв української кухні. Назва походить від старослов'янського "бьрщь", що означає буряк. Адже буряк є обов'язковою складовою частиною всіх борщів. Борщ - це дуже поживна страва. Тому що до його складу входять багато різних продуктів, які в сукупності дають не тільки корисну і поживну цінність, але і приємний смак. Всі борщі готують на м'ясному бульйоні. А для додання їм кислуватого смаку готують з кислої капусти, як у нашому рецепті. Однією з головних умов правильного приготування борщу є правильна послідовність закладки овочів. Тому слідуйте чітко за рецептом і у вас вийде смачний борщ.

Кількість порцій 6
Час приготування 90 хв

  1. 1. Буряк — 100 г.
  2. 2. Морква — 120 г.
  3. 3. Капуста білокачанна кисла — 200 г.
  4. 4. Олія — 35 г.
  5. 5. Лавровий лист — 1 шт.
  6. 6. Сіль — 3 г.
  7. 7. Розсіл капустяний — 100 мл.
  8. 8. Картопля — 200 г.
  9. 9. Цибуля ріпчаста — 80 г.
  10. 10. Яловичина на кісточці — 500 г.
  11. 11. Зубчик часника — 1 шт.
  12. 12. Перець чорний (горошок) — 3 г.
  13. 13. Соус томатний гострий — 30 мл.
  14. 14. Сметана — 60 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Яловичину на кісточці розрізати на шматочки та залити холодною водою, потім варити до готовності. М'ясо на кісточці повинне стати м'яким. Потім залишити бульйон зачекати.

  2. Буряк почистити та натерти на великій тертці. Далі викласти її до глибокої сковорідки, додати томатне пюре, трохи олії та капустяний розсіл. Залити буряк холодною водою так, щоб вона лише злегка покривала його. Сковорідку накрити кришкою та тушкувати до м'якості буряка. Та відставити його.

  3. Цибулю почистити та дрібно нашинкувати. Потім цибулю викласти на сковорідку з розігрітою олією та обсмажити до золотистого кольору. Моркву почистити та натерти на великій тертці. Моркву викласти до цибулі. Сковорідку прикрити кришкою та протушкувати до м'якості моркви.

  4. До моркви та цибулі додати добре віджату квашену капусту та трохи води. Потім тушкувати їх до м'якості капусти, періодично поливаючи воду та олію.

  5. В киплячий бульйон закласти картоплю та відварити її до м'якості. У бульйон з картоплею викласти тушкований буряк та капусту з цибулею та морквою, посолити за смаком, додати перець та лавровий лист.

  6. Поварити борщ на дуже слабкому вогні протягом 5-7 хвилин. З готового борщу витягнути лавровий лист. При подачі заправити товченим часником та сметаною. При необхідності підфарбувати натертим на малій тертці вареним буряком.