Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо плита другі страви алкоголь › Біфштекс із соусом із білого портвейну
Біфштекс із соусом із білого портвейну

Біфштекс із соусом із білого портвейну

Біфштекс - одне з найпопулярніших в світі м'ясних страв, яке люблять усі, хто їсть м'ясо. Корисний він тим, що допомагає організму компенсувати дефіцит заліза, забезпечує нормальне кровотворення, бере участь у формуванні імунних клітин і в процесах росту та обміну речовин. Для біфштексів вибирають м'ясо молодих тварин, бажано м'якоть спини або стегон, тому що це м'ясо найбільш соковите і смачне. Нарізати для біфштекса яловичину потрібно поперек, а не вздовж волокон - це дуже важливо. Тримаючи всі зазначені нюанси в голові, орієнтуючись на всі тонкощі приготування яловичини, ви зможете приготувати дуже смачні біфштекси, які не будуть сухими або жорсткими.

Кількість порцій 4
Час приготування 20 хв

  1. 1. Філе яловичини — 1 кг.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  3. 3. Морква — 1 шт.
  4. 4. Селера — 1 стебло
  5. 5. Чебрець — 1 стебло
  6. 6. Лавровий лист — 1 шт.
  7. 7. Петрушка — 6 стеблів
  8. 8. Портвейн — 200 мл.
  9. 9. Бульйон яловичий — 100 мл.
  10. 10. Гірчиця зерниста — 2 ст. л.
  11. 11. Вершки — 50 мл.
  12. 12. Естрагон сушений — 20 г.
  13. 13. Масло вершкове — 50 г.
  14. 14. Олія рослинна — 50 мл.
  15. 15. Сіль — за смаком
  16. 16. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо нарізати порційними шматками товщиною 3 см. Обв'язати кожен шматок ниткою, для надання округлої форми шматку. Викласти шматки м'яса на паперовий рушник, висушити від зайвої вологи.

  2. На розігрітій сковороді в рослинній олії обсмажити м'ясо з одного боку 5 хвилин, перевернути на інший - обсмажити протягом 3 хвилин, збоку протягом 1 хвилини.

  3. Обсмажене м'ясо відразу ж перекласти в фольгу, на сковороду висипати нарізану цибулю, селеру та моркву. Лавровий лист, петрушку і чебрець зв'язати в один пучок. На змащене олією деко викласти м'ясо, натерти сіллю і перцем з обох сторін, навколо викласти обсмажені овочі зі сковороди, покласти зв'язаний пучок прянощів, поставити в розігріту духовку на 15 хвилин, випікати при температурі 180°C.

  4. У розігріту каструлю влити бульйон і портвейн, довести суміш до кипіння, після чого варити протягом 10 хвилин, суміш повинна випаруватися на третину. Зменшити вогонь, додати поступово гірчицю і вершки, постійно збиваючи вінчиком суміш. Тушкувати суміш ще 3 хвилини. Забрати каструлю з вогню, додати нарізане шматочками заморожене вершкове масло і всипати естрагон.

  5. Витягнути м'ясо з духовки, дати настоятися протягом декількох хвилин, подавати з соусом та картоплею.