Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо легкий › Вежі з чорного хліба
Вежі з чорного хліба

Вежі з чорного хліба

Башточки з чорного хліба тільки здаються звичайною закускою. Насправді, це надзвичайно корисна страва. Тільки погляньте на інгредієнти для башточок! Там і шпинат, який подарує вам силу, і лосось, що створить свято для вашого організму. Сир зміцнить кістки за допомогою кальцію, горіхи подбають про гарну пам'ять, а часник захистить від вірусів, які люблять розгулювати в холодну пору року. Готувати таку смакоту зовсім нескладно. Подавши башточки на святковий стіл, ви станете королевою кулінарії. Порадуйте своїх домочадців такою закускою не лише у свято, але і у звичайний день, подаруйте їм заряд вітамінів.

Кількість порцій 10
Час приготування 60 хв

  1. 1. Житній хліб — 1 буханець
  2. 2. Вершковий сир — 500 г.
  3. 3. Кисломолочний сир — 500 г.
  4. 4. Часник — 2 зубчики
  5. 5. Волоські горіхи — 1 жменя
  6. 6. Шпинат — 100 г.
  7. 7. Консервований лосось у власному соку — 400 г.
  8. 8. Помідор (великий) — 1 шт.
  9. 9. Желатин — 10 г.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У желатин влити трохи води і залишити набухати.

  2. Часник почистити і подрібнити. Волоські горіхи посікти ножем у дрібну крихту. Вершковий сир збити міксером із сиром в однорідну масу. Розділити її на 2 частини. Додати в одну частину часник і волоські горіхи, посолити, поперчити за смаком, перемішати і поставити в холодильник.

  3. Шпинат вимити, скласти в каструлю і, не додаючи води, поставити на середній вогонь. Як тільки листочки почнуть в'янути, зняти з вогню. Листочки віджати і подрібнити в пюре.

  4. Сирну начинку, що залишилася, розділити навпіл. В одну частину додати пюре зі шпинату. Приправити сіллю і перцем. Перемішати.

  5. На помідорі зробити хрестоподібний надріз, опустити плід на 30 сек. в киплячу воду. Перекласти в миску з крижаною водою і зняти шкірку. Розрізати помідор на 4 частини, видалити кісточки. М'якоть дрібно нарізати. Лосося перекласти в миску, розім'яти виделкою. Додати до риби м'якоть помідора, сирну суміш, що залишилася, сіль, перець і перемішати.

  6. Поставити набряклий желатин на водяну баню і готувати, помішуючи, поки він повністю не розчиниться. Дати трохи охолонути, потім розподілити рівними частинами між трьома приготовленими начинками. Перемішати.

  7. З буханки хліба зрізати скоринки. Розрізати м'якоть на 4 горизонтальних пласта. Промазати один пласт начинкою білого кольору, другий - рожевого, третій - зеленого. Скласти їх один на одного, накрити пластом, що залишився, і поставити в холодильник на 30 хв. Нарізати хліб прямокутниками розміром приблизно 5 х 3 см.