Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти літо французька зима › Банани фламбе
Банани фламбе

Банани фламбе

Фламбірування або фламбе (від французького flamber - палати, полум'яніти) - це прийом кулінарної обробки, при якому блюдо поливають міцним алкогольним напоєм і потім підпалюють. Залежно від основних компонентів страви в якості пального найчастіше використовують бренді, коньяки і ром. Спирт поступово вигорає і надає страві неповторний смак і аромат. Яскраве полум'я, що швидко згорає, забезпечує страві м'яку і хрустку скоринку. Солодкі банани фламбе в ароматному соусі з апельсиновою ноткою - це приголомшливо смачний десерт, який готується за 10 хвилин.

Кількість порцій 2
Час приготування 15 хв

  1. 1. Масло вершкове — 50 г.
  2. 2. Банани — 4 шт.
  3. 3. Цукор — 65 г.
  4. 4. Лимони — 1 шт.
  5. 5. Апельсини — 2 шт.
  6. 6. Бренді — 45 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очистити банани від шкірки, розрізати вздовж на дві частини. Розігріти сковороду з вершковим маслом, викласти банани на сковороду, обсмажувати до золотистого кольору. Перекласти банани на гарячу тарілку.

  2. У сковороду після бананів висипати цукор, додати цедру лимона і апельсинів. Тушкувати поки цукор не почне закипати.

  3. Поставити сковороду на вогонь, влити бренді, нагріти. Вилити соус зі сковороди на банани, підпалити. Подавати відразу ж із вершками.