Яблучний тарт татен на сметанному тісті
Дивно, але часом найгеніальніші кулінарні шедеври народжуються на світ і стають неймовірно популярними завдяки, як би парадоксально це не звучало, кулінарним помилкам і огріхам. Як, наприклад, французький тарт татен, відомий під назвою «пиріг навиворіт». У чому ж була помилка? – в подиві запитаєте Ви. Одна із сестер Татен забула про залишені яблука на сковороді, які до її приходу занадто закарамелізувалися. Після чого кмітлива дівчина накрила шаром тіста невдалу начинку і піднесла гостям новий, чудовий пиріг. Вашій увазі яблучний тарт татен на сметанному тісті. Завдяки додаванню жирної сметани бісквіт стає дуже ніжним і просто тане в роті.
- 1. Яблука — 400 г.
- 2. Масло вершкове — 50 г.
- 3. Цукор — 200 г.
- 4. Сметана — 200 г.
- 5. Борошно пшеничне — 150 г.
- 6. Яйце куряче — 2 шт.
- 7. Розпушувач — 5 г.
- 8. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Яблука помити, очистити від шкірки і нарізати часточками. На сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити яблука, додавши цукор (небагато). Змішати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю, цукор, сметану, яйця.
Духовку розігріти до 180°C. Яблука викласти на дно форми. Зверху вилити тісто. Поставити форму в духовку і випікати близько 30 хвилин.