Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима перші страви літо › Суп із петрушки з манними кльоцками
Суп із петрушки з манними кльоцками

Суп із петрушки з манними кльоцками

Готується такий суп легко і швидко. За складом і способом приготування страва нагадує суп, приготований зі звичайної вермішелі. Звідси випливає, що щоб приготувати такий суп, не обов'язково бути видатним кулінаром. Кльоцки або кньодлі - це борошняний виріб, що зазвичай складається з борошна і яйця, він запозичений нами з європейської кухні. У нашому рецепті кльоцки готуються з манної крупи і яєчних жовтків. Манні кльоцки зроблять будь-який бульйон набагато багатше та насиченіше. Замість петрушки можна використовувати зелень кропу або солодкий салатний перець. Під час подачі суп можна заправити кислим молоком і чорним перцем.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Петрушка — 250 г.
  2. 2. Крупа манна — 40 г.
  3. 3. Борошно пшеничне — 25 г.
  4. 4. Масло вершкове — 30 г.
  5. 5. Яйце куряче — 2 шт.
  6. 6. Вода — 600 мл.
  7. 7. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Налити воду в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, посолити і всипати посічену петрушку.

  2. У мисці збити яєчні жовтки, всипати до них манну крупу, змішати.

  3. Додати в каструлю по одній столовій ложці суміші з манної крупи і жовтків, кожен раз при цьому змочуючи ложку водою.

  4. Розігріти сковороду, налити масло, всипати борошно, обсмажити. Коли кльоцки будуть готові, додати обсмажену муку в каструлю. Після чого, варити ще 7-8 хвилин.