Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима французька обід зима › Олів'є із креветками
Олів'є із креветками

Олів'є із креветками

Салат "Олів'є" став легендою в радянський час. Без нього на обходився жоден бенкет. А що вже говорити про свято Новий Рік в радянський час. Готувати салат "Олів'є" тридцять першого грудня стало вже доброю старою радянською традицією. А між іншим, назву свою салат отримав на честь свого творця, шеф-кухаря Люсьєна Олів'є. Він створив у Москві на початку 60 -х років XIX століття ресторан паризької кухні «Ермітаж». І свій шедевр, салат "Олів'є", він створював саме в Москві, підлаштовуючись під кулінарні смаки москвичів того часу. Ось така от історія у цього салату. Рецептів салату "Олів'є" з тих пір розвелося чимало. Сьогодні ми вам пропонуємо поекспериментувати і приготувати салат "Олів'є" з креветками.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Креветки варені — 150 г.
  2. 2. Картопля — 2 шт.
  3. 3. Морква — 1 шт.
  4. 4. Яйця — 2 шт.
  5. 5. Огірки мариновані — 8 шт.
  6. 6. Горошок консервований — 100 г.
  7. 7. Яблука — 1 кг.
  8. 8. Майонез — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Креветки варити до готовності, почистити. Картоплю і моркву варити, не очищаючи. Яйця зварити вкруту.

  2. Картоплю, огірки, яйця і моркву почистити і порізати невеликими кубиками. Яблука натерти на крупній терці. Все змішати і додати горошок.

  3. Посолити, поперчити, заправити майонезом за смаком. Добре перемішати.