Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима літо › Пунш-рояль
Пунш-рояль

Пунш-рояль

Воістину англійський напій пунш спочатку робили просто з фруктів, без додавання алкоголю. Його і зараз роблять таким, такий собі дитячий варіант напою. Зараз же пунш - це збірна назва алкогольних напоїв з доданням будь-якого соку. У нашому рецепті будемо використовувати лимонний сік. Що стосується, який же алкогольний напій вибрати, то тут у вас вибір досить великий. Ви можете зробити легкі коктейлі для жінок і міцніші - для чоловіків. Це, напевно, ідеальний варіант для приємної зустрічі з друзями, щоб добре провести час в хорошій компанії. Або навіть подавати за святковий стіл чи для романтичної вечері.

Кількість порцій 25
Час приготування 20 хв

  1. 1. Лимон — 4 шт.
  2. 2. Цукор — 180 г.
  3. 3. Лимонний сік — 180 мл.
  4. 4. Коньяк — 750 мл.
  5. 5. Портвейн — 360 мл.
  6. 6. Мускатний горіх — 15 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Заздалегідь потрібно приготувати цедру лимонів. Для цього потрібно ретельно промити лимони (3 шт.) та ошпарити їх окропом. Це необхідно для того, щоб цедра легко відокремлювалася від білого шару, розміщеного під кіркою. Гострим ножем зрізати шкірку лимона. Робити це потрібно акуратно, щоб не захопити підкорковий рихлий шар. Шкірку простіше за все зрізати у вигляді спіралевидної стрічки. Розкласти цедру на тарілці тонким шаром та, накривши листами чистого паперу, залишити у сухому місці кілька днів. Коли цедра стане крихкою, значить вона висохла. Тепер потрібно розтерти її до порошкоподібного стану та ссипати для зберігання чи використання.

  2. Потім потрібно розтовкти цукор та цедру лимонів та залишити настоюватися 1,5 години. Знову розтовкти, влити лимонний сік та половину води (360 мл.). Додати коньяк, потрвейн та воду, що залишилася (360 мл.). До подачі зберігати в холодильнику.

  3. Подавати в 4-літровій ємності, поклавши блок льоду об'ємом 1 літр. Прикрасити тонко нарізаним лимоном. Поверх рідини натерти свіжий мускатний горіх.