Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима українська торти весна › Торт "Мішечок щастя"
Торт "Мішечок щастя"

Торт "Мішечок щастя"

Ідеальний варіант для випічки, це коли торт виходить дуже смачний і при цьому всьому дивує розмаїтістю форм. Тоді отримуєш від їжі не тільки фізичне, але й естетичне задоволення. Якщо ви обома руками "за", тоді швидше поспішіть спробувати зробити торт "Мішечок щастя". Цей чудовий солодкий десерт закохає в себе всіх ваших гостей, як тільки вони його побачать, не кажучи вже про смак. Адже такий мішечок складно не помітити. Він відразу ж підніме настрій і створить потрібну атмосферу веселощів і радості. Так що подаруйте собі та своїм гостям трохи щастя, пригостивши їх таким смачним тортом. Чим більше торт, тим більше щастя!

Кількість порцій 5
Час приготування 60 хв

  1. 1. Зефір (маршмеллоу) — 200 г.
  2. 2. Вода — 25 мл.
  3. 3. Горіхи миндалю — 100 г.
  4. 4. Чорнослив без кісточок — 100 г.
  5. 5. Абрикосове варення — 100 г.
  6. 6. Яйце — 1 шт.
  7. 7. Борошно — 160 г.
  8. 8. Вершкове масло — 25 г.
  9. 9. Цукрова пудра — 340 г.
  10. 10. Дріжджі — 5 г.
  11. 11. Молоко — 80 г.
  12. 12. Цукор — 30 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Зефір залити двома столовими ложками води. Цю суміш розтопити на водяній бані. Потрібно отримати масу схожу на велику гумку.

  2. Після цього на столі розсипати цукрову пудру і на неї викласти ще теплу розплавлену масу. Пудра необхідна, щоб замісити тісто. Правильне тісто не буде липнути до рук, але тут важливо не тримати масу у формі колобка. Її потрібно розкатати в тонкий млинець товщиною в кілька міліметрів. Маса еластична та слухняна тільки поки тепла, коли вона охолоне, буде дуже погано розкачуватися.

  3. Наступный етап - начинка "мішечка щастя" або "мішечка грошей". Підходить будь яке тісто або корж. Можна приготувати дріжджовий - швидкий. Для цього молоко розігріти з маслом, додати цукор (2 столові ложки) та 5 г. дріжджів. Також для тіста потрібні яйце та борошно. Із інгредієнтів формується корж, котрий швидко готується. Круглою формою вирізати середину та розділити отриманий корж на дві частини, кожну просочити абрикосовим сиропом із джему. Ягоди теж можна додати.

  4. Зверху на варення викласти несолодкий сир та порізаний чорнослив. Те ж саме зробити з іншим коржем та з'єднати в одне тістечко.

  5. За бажанням можна і зверху шматочки коржа порізати, після чого покласти тортик на середину раніше розкатаного  зефіру. З нього збирається мішечок та обв'язується навколо мотузкою із цього ж мармеладу.

  6. Монетки виготовляють з миндалю та основи "мішечка щастя", а "мішок грошей" наповнюється тортиком та горіхами. Виходить доволі смачна та оригінальна солодкість.