Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима європейська випічка весна › Горіховий пасхальний кекс
Горіховий пасхальний кекс

Горіховий пасхальний кекс

Великодній святковий стіл не можна уявити без традиційної великодньої випічки. У багатьох господинь є свої улюблені, перевірені рецепти великодньої випічки. Але спробувати інший рецепт все одно можна. Може, вийде ще смачніше? Щоб урізноманітнити великодній стіл, приготуйте крім пасок ще й кекси. Пропонуємо Вам рецепт горіхового кексу. Тісто для кексу бездріжджове. Для вказаної кількості інгредієнтів Вам знадобляться 3 форми з об'ємом приблизно 700 мл. А можна приготувати маленькі кекси у формах для маффінів. Запам'ятайте: інгредієнти для випічки (масло і яйця) повинні бути кімнатної температури. Не намагайтеся заощадити, використовуючи замість вершкового масла маргарин. Результат буде гірше.

Кількість порцій 3
Час приготування 80 хв

  1. 1. Сухарі панірувальні — за смаком
  2. 2. Масло вершкове — 100 г.
  3. 3. Яйце куряче — 10 шт.
  4. 4. Цукор — 300 г.
  5. 5. Фундук — 400 г.
  6. 6. Борошно пшеничне — 3 ст. л.
  7. 7. Цедра лимонна — 40 г.
  8. 8. Шоколад темний — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Форми для випікання змастити вершковим маслом, присипати сухарями. Розігріти духовку до температури 175°C.

  2. Яєчні білки збити в піну. Окремо збити суміш яєчних жовтків, цукру і вершкового масла.

  3. У жовткову суміш додати попередньо перемелений фундук, всипати борошно і додати лимонну цедру. Після додати сюди білкову суміш.

  4. Викласти тісто у формочки, поставити на 50 хвилин у духовку.

  5. Витягнути з духовки кекси у формах, остудити, після витягнути їх із форм. Розтопити шоколад на водяній бані, полити зверху кекси.