Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима легкий фрукти › Насипний яблучний пиріг
Насипний яблучний пиріг

Насипний яблучний пиріг

Навіть якщо до цього моменту ваші кулінарні таланти не сягали вище добре відварених пельменів із замороженого пакета (і то не завжди), вам варто ризикнути приготувати цей пиріг. Хоча ніякого ризику тут немає - простіше тільки купити готову випічку. А все тому, що у цього смачного пирога зовсім особливе тісто - це суха суміш. Натерти яблука і вершкове масло, думаємо, кожному під силу. Навіть якщо ви невпевнені в своїх можливостях, то дивовижний смак літного фрукту запросто допоможе вам. Крім свого зазвичай солодкого або прісно-солодкого смаку, ці фрукти славляться також надзвичайно цінними дієтичними і лікувальними властивостями. Тому така легкість приготування та ніжний, духмяний запах свіженького пирога порадує ваших близьких та підвищить вашу самооцінку. Запевняємо, результатом будете задоволені сповна.

Кількість порцій 10
Час приготування 70 хв

  1. 1. Яблука (великі) — 5 шт.
  2. 2. Вершкове масло — 150 г
  3. 3. Борошно — 1 склянка
  4. 4. Манна крупа — 1 склянка
  5. 5. Цукор — 1 склянка
  6. 6. Розпушувач — 1,5 ч.л
  7. 7. Ванільний цукор — 1 ч.л
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для приготування сухої суміші просіяти в миску борошно і з'єднайте з розпушувачем, манкою, цукром і ванільним цукром. Добре перемішати.

  2. Яблука очистити від шкірки і натерти на середній терці.

  3. Духовку розігріти до 180°С.

  4. У форму насипати шар сухої суміші (третину від загальної маси), зверху викласти шар яблук (половину від загальної маси).

  5. Потім з половини сухої маси, що залишилася, зробити ще один шар, зверху викласти шар з решти яблук і засипати залишками сухої маси. Розрівняти.

  6. Вершкове масло сильно охолодити, після чого швидко натерти на крупній терці і викласти рівним шаром на пиріг, рівномірно закривши шар сухої суміші.

  7. Випікати пиріг у розігрітій духовці 40-45 хвилин. Дати готовому пирогу охолонути і подавати.