Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима легкий вершки весна › Медові іриски
Медові іриски

Медові іриски

Справжнісінькі медові іриски, смак яких нам добре знайомий з дитинства, можна приготувати в звичайних домашніх умовах. Для тих, у кого мед викликає алергію, рекомендуємо замінити його відповідною кількістю цукру. Найголовніше в приготуванні ірисок - це дійти до потрібної консистенції солодкої маси. Деко застеляють пергаментом, який добре промаслюється, щоб він не прилип до цукерок. Вже готовий остиглий, але ще м'який ірис, нарізають ножем або оформляють будь-якою формою. Після нарізки іриски залишають для повного охолодження. При бажанні їх можна загорнути у фольгу, пергамент або целофан, в такому вигляді вони можуть зберігатися до 2-х тижнів.

Кількість порцій 10
Час приготування 35 хв

  1. 1. Цукор — 300 г.
  2. 2. Мед — 120 г.
  3. 3. Масло вершкове — 120 г.
  4. 4. Вершки (жирність 33%) — 250 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У ємності змішати мед і цукор. Поставити ємність на повільний вогонь і довести до кипіння.

  2. Після кипіння довести до бурштинового кольору (приблизно 8-10 хвилин).

  3. Тим часом нагріти вершки, але не кип'ятити.

  4. Коли цукрово-медова суміш загусне, викласти в неї масло, порціями, і залити гарячими вершками.

  5. Варити до початку загустіння.

  6. Деко вистелити папером для випікання, який змастити олією. Вилити суміш в деко і поставити в духовку, розігріту до 180°С і готувати так до стану твердості.

  7. Потім викласти готовий корж на блюдо, нарізати на необхідні форми і залишити іриски остигати.