Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима середній російська літо › Маринована капуста з буряком
Маринована капуста з буряком

Маринована капуста з буряком

Маринована капуста з буряком - це дуже універсальне і бюджетне блюдо. Вона швидко готується і яскраво виглядає, до неї не подають додаткових спецій, приправ і соусів. Лише любителі гострого можуть додати перчик і чилі для гостроти. Капусту для маринування краще брати пізніх сортів, щоб вона була пружна і не млява. Оцет, сіль і цукор кожен додає на свій смак. Від буряка і моркви в маринованій капусті потрібен тільки колір і запах, тому їх нарізають побільше. Капусту ріжуть тільки квадратами або прямокутниками, якщо її нашаткувати - вийде несмачно. На гарнір підійде картопля, макаронні вироби, каші, рис. Добре подавати мариновану капусту до м'яса і птиці.

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Капуста білокочанна — 2 кг.
  2. 2. Морква — 2 шт.
  3. 3. Буряк — 2 шт.
  4. 4. Часник — 10 шт.
  5. 5. Вода — 1,5 л.
  6. 6. Цукор — 1 ст. л.
  7. 7. Оцет — 1 ст. л.
  8. 8. Сіль — 3 ст. л.
  9. 9. Перець чорний духмяний — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У каструлю налити воду, поставити на вогонь, довести до кипіння, додати у воду оцет, сіль і цукор. Перемішати, цукор повинен розтанути. Остудити суміш.

  2. Моркву і буряк очистити, нарізати кружечками. Часник очистити і нарізати шматочками.

  3. Капусту нарізати середніми шматочками. В окрему каструлю викласти шарами овочі, спочатку капусту, на капусту моркву і буряк, зверху часник і запашний перець, знову шар капусти, моркви і буряка, наприкінці має бути кілька шарів овочів. Залити шари підготовленим маринадом.

  4. Накрити зверху пресом, залишити на 4-7 днів маринуватися. Після, перекласти в банки, зберігати в холодильнику. При подачі капусту нарізати маленькими шматочками.