Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима європейська осінь › Курячі стегенця в молоці
Курячі стегенця в молоці

Курячі стегенця в молоці

Страва на кожен день - ось як ще хочеться назвати цю апетитну страву. По-перше, вона дуже добре поєднується з будь-яким гарніром, а по-друге, не вимагає великих грошових витрат. Одним словом - швидко, смачно і економно! Усім нам знайомий смак ніжного, соковитого м'яса курки набуде інших відтінків, якщо потушкувати його в молоці. Для тих, хто не любить молоко, можна замінити його вершками - ефект вийде той самий. Думаєте, якщо ця страва так просто готується, значить вона не дуже смачна? Все зовсім не так, як ви подумали. Навпаки, м'ясо виходить ситним, соковитим, і, без зайвої скромності, - незрівнянним! Їжте з задоволенням!

Кількість порцій 5
Час приготування 90 хв

  1. 1. Курячі стегенця — 5 шт.
  2. 2. Вершки — 125 мл.
  3. 3. Цибуля — 1 шт.
  4. 4. Молоко — 250 мл.
  5. 5. Гвоздика — 5 гілочок
  6. 6. Оливкова олія — 3 ст. л.
  7. 7. Спеції (кориця, бад'ян) — за смаком
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Охолоджені стегенця промити під проточною водою. Обсушити і розділити на дві частини (гомілку і стегна). Потім натерти сіллю і перцем. Дати настоятися (приблизно 30 хв.).

  2. Добре нагріти сковороду з оливковою олією. Коли вона достатньо розігріється викласти м'ясо. Смажити приблизно по 3 хв. з кожного боку. Коли утвориться золотиста скоринка, викласти на тарілку і на деякий час відставити убік.

  3. У сотейник влити молоко, вершки, покласти половинку цибулі, гілочку гвоздики. Помістити на плиту і довести до кипіння. Кип'ятити молоко слід для того, щоб воно не згорнулося, коли треба буде варити в ньому стегенця.

  4. Коли молоко закипить можна додати ще спецій таких, як бад'ян, кориця, і не забудьте про сіль і перець.

  5. Помістити курячі стегенця в сотейник з молоком (м'ясо має бути повністю покрите) поставити на плиту і тушкувати на слабкому вогні 30-35 хв. Як тільки м'ясо стане м'яким, можна відставляти - воно готове.