Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима європейська осінь › Курка по-мисливськи
Курка по-мисливськи

Курка по-мисливськи

Зараз курку можна купити в будь-якому супермаркеті чи магазині. Так що головне ваше завдання - вибрати свіжу і не надто велику тушку курки вагою 1 кг, бажано в охолодженому вигляді (у такому вигляді більш якісна). З цим завданням ви впораєтеся на відмінно, ми в цьому впевнені, так само як і з приготуванням страви. Що будемо робити з куркою в цьому рецепті? Тушкувати в томатному соусі. І куди ж без прикраси - зелень універсальний варіант доповнення будь-якої страви. Соковите, ніжне м'ясо із зеленню - закрутить голову своїм неповторним смаком!

Кількість порцій 8
Час приготування 90 хв

  1. 1. Курка — 1 шт.
  2. 2. Цибуля — 1 шт.
  3. 3. Олія оливкова — 3 ст. л.
  4. 4. Борошно — 100 г.
  5. 5. Помідори — 600 г.
  6. 6. Маслини — 100 г.
  7. 7. Вино (біле сухе) — 200 мл.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець — за смаком
  10. 10. Цукор — за смаком
  11. 11. Петрушка — 1 пучок
  12. 12. Базилік — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю (середнього розміру) очистити від лушпиння і нарізати кубиками.  Обсмажити в маслиновій олії. Потім перекласти у каструлю.

  2. Приготувати суміш: насипати борошно, сіль, перець і перемішати все в глибокій тарілці. Курку порізати на великі шматки і обваляти в отриманій суміші. У сковороді розігріти маслинову олію і обсмажити куряче м'ясо до утворення золотистої кірочки.

  3. Помістити просмажене м'ясо в каструлю з цибулею. Перейти до приготування соусу.

  4. У сковороду з олією, де смажилося куряче м'ясо налити біле вино. Перемішати і довести до кипіння.

  5. Потім соус перелити в каструлю з м'ясом, додати помідори (у власному соку), сіль, перець і цукор. Все залити водою, покриваючи курку цілком. Тушкувати на слабкому вогні 45 хвилин.

  6. У кінці приготування додати у блюдо петрушку, маслини, базилік.