Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима європейська вершки осінь › Фрікасе з білої риби
Фрікасе з білої риби

Фрікасе з білої риби

Фрікасе – французька страва, що складається зі шматочків смаженого або відварного білого м'яса з білим соусом і ароматними спеціями. Іншими словами, це повноцінне м'ясне рагу. З чого б не готувалося фрикасе, важливо дотримати всі технології приготування. Спочатку нарізані шматочки м'яса середнього розміру обваляти в борошні і злегка обсмажити, потім тушкувати їх в соусі (або в бульйоні) до повного приготування. У пропонованому рецепті ключовим інгредієнтом страви служить тріска. Філе тріски відрізняється своєю соковитістю і ніжністю, а лимонний сік як не є краще підкреслить пікантний аромат цієї білої риби. Кращий гарнір до фрикасе – відварений рис.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Філе тріски — 600 г.
  2. 2. Вершки (жирність 30%) — 200 мл.
  3. 3. Напівсолодке вино — 200 мл.
  4. 4. Цибуля-шалот — 3 шт.
  5. 5. Яєчний жовток — 1 шт.
  6. 6. Лавровий лист — 1 шт.
  7. 7. Борошно — 2 ст. л.
  8. 8. Вершкове масло — 60 г.
  9. 9. Петрушка — за смаком
  10. 10. Cіль — за смаком
  11. 11. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Якщо філе заморожене, розморозити його і промити.

  2. Нарізати його на порційні шматочки. За смаком посолити і поперчити і обваляти в борошні.

  3. Розігріти сковороду і розтопити на ній вершкове масло (приблизно 30-40 г.). Обсмажити на олії рибу до золотистого кольору (приблизно 1-2 хвилини) з кожного боку. Потім викласти рибу на тарілку.

  4. Цибулю-шалот очистити і дрібно нарізати.

  5. Для соусу потрібно: збити вершки з яєчним жовтком. У широкому сотейнику розтопити масло, що залишилося і на середньому вогні спасерувати порізану цибулю-шалот.

  6. Потім в сотейник додати вино і, збільшивши нагрівання, кип'ятити, поки рідина не випарується на третину.

  7. Після чого додати лавровий лист і збиті вершки. Все посолити і поперчити за смаком. Перемішати і довести до кипіння.

  8. Коли соус закипить, додати в сотейник смажене філе. Зменшити вогонь і протушкувати ще хвилин 8-10.

  9. Після цього зняти з вогню і прикрасити страву січеную петрушкою.