Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима європейська гриби дієтичні страви › Грибний крем-суп з кедровими горішками
Грибний крем-суп з кедровими горішками

Грибний крем-суп з кедровими горішками

Звичайно ж, ви подумали що це одноманітний овочевий суп з додаванням грибів для аромату? А от і ні! Це вибухова суміш осінніх дарів лісу та сибірського соснового насіння. Хоч звучить ця страва трішки важко для приготування і може злякати невпевнених у своїх кулінарних можливостях людей, запевняємо вас - простота та легкість основні складові нашого крем-супу. Крім відмінних смакових властивостей цієї страви, ви можете отримати не лише заряд енергії від її поживності, а й масу лікувальних властивостей цього природного коктейлю. Здавна жителі Сибіру знають про цілющі властивості цих плодів і багато в чому вони залежать від різноманіття жирів, білків та інших речовин, які містяться в них. Не можна забувати і про корисність лісових жителів – грибів, які є фактично панацеєю від усіх хвороб та недуг. Тому, якщо ви піклуєтесь про здоров'я своїх близьких та бажаєте порадувати їх чимось новеньким, цей рецепт саме для вас!

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Гриби — 550 г
  2. 2. Олія оливкова — 6 ст.л.
  3. 3. Цибуля — 1 шт.
  4. 4. Борошно кукурудзяне — 15 г
  5. 5. Молоко — 500 мл
  6. 6. Бульйон курячий — 1 л
  7. 7. Лимон — 1 шт.
  8. 8. Горіхи кедрові — 30 г
  9. 9. Вершки — 30 мл
  10. 10. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Гриби помити. Залишити 50 грам грибів, решту порізати кубиками. Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати. У каструлі розігріти 4 столові ложки оливкової олії, додати цибулю і гриби, накрити кришкою і смажити близько 15 хвилин до м'якості.

  2. Додати кукурудзяне борошно, перемішати, потім додати молоко і бульйон. Довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і варити 30-40 хвилин. Перелити суп в блендер і подрібнити до однорідного стану. Додати лимонний сік, сіль і перець.

  3. Тонко нарізати решту грибів скибочками. Розігріти олію в сковороді і додати гриби і кедрові горішки. Готувати кілька хвилин, поки гриби не стануть м'якими, а горішки рум'яними. Додати в суп і подавати, прикрасивши кожну тарілку вершками.