Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима крупа › Кускус із креветками
Кускус із креветками

Кускус із креветками

Кускус - це не просто арабська страва. Так ще називається крупа, з якої, власне, і готують кускус. Ця страва магрібського або берберського походження, і була вона відомою ще в ХІІІ столітті в Північній Африці. Раніше кускус готували з проса. У наш час часто кускус готують із манної крупи, вона ще нагадує круглий рис. Але буває і з інших сортів круп. Кускус з креветками - це чудова і досить легка страва. Так як креветки самі по собі не жирні. А навпаки, дуже навіть корисні. Так як в них дуже багато різних вітамінів і мікроелементів. Така страва буде до речі на сніданок, обід і навіть вечерю. Вона досить проста і в той же час смачна і легка.

Кількість порцій 2
Час приготування 15 хв

  1. 1. Крупа Кускус — 200 г.
  2. 2. Вершкове масло — 100 г.
  3. 3. Креветки тигрові — 10 шт.
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Чорний мелений перець — за смаком
  6. 6. Гострий соус — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Тигрові креветки очистити.

  2. На сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити очищені креветки протягом 5 хвилин.

  3. Потім зняти сковороду з вогню, а креветки викласти на тарілку.

  4. У миску висипати кускус і залити розтопленим вершковим маслом, що залишилося. Трохи додати окропу, посолити і поперчити, за смаком. Ретельно перемішати і залишити на кілька хвилин настоюватися.

  5. Розкласти кускус по тарілках, зверху викласти креветки і заправити гострим соусом.