Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима вечеря › Бабка з вишень
Бабка з вишень

Бабка з вишень

Бабку вміли і любили готувати ще наші бабусі та прабабусі (вже пробачте за тавтологію). Але ну дуже подобалася, мабуть, нашим предкам ця страва, оскільки навіть складно сказати, коли і хто вперше її приготував. Дуже популярною була бабка з домашньої локшини. Готувати її нескладно, але і виходить смачно. Давайте спробуємо же ж зробити солодку бабку з вишні. Вона чимось схожа на домашній пиріг з вишні, але в нашому рецепті начинку огортає тісто зверху і знизу. Так, що вона зберігає всі свої вітаміни, сік і приємний трохи терпкий смак. Така бабка - хороший варіант для теплої родинної вечері. Її можна запивати молоком або какао. Така атмосфера трохи нагадує свято.

Кількість порцій 10
Час приготування 85 хв

  1. 1. Борошно — 250 г.
  2. 2. Молоко — 125 мл.
  3. 3. Дріжджі (сухі) — 4 г.
  4. 4. Яйце куряче — 2 шт.
  5. 5. Масло вершкове — 70 г.
  6. 6. Цукор — 80 г.
  7. 7. Ваніль — 1 г.
  8. 8. Вишня (у власному соку) — 250 г.
  9. 9. Мигдаль — 50 г.
  10. 10. Жовток яєчний — 1 шт.
  11. 11. Крохмаль — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У мисці розвести дріжджі в молоці, додати 100 г. борошна, поставити в тепле місце.

  2. Для приготування начинки в мисці розвести крохмаль в соку від вишні (2 ст. л.). Викласти в каструлю проціжену вишню, вилити крохмаль, поставити на вогонь, варити поки не загусне.

  3. Збити цукор з маслом до біла. Обережно вводити по одному яйцю, не припиняючи збивати. Додати 150 г. борошна, ваніль, сіль і молочно-дріжджову масу, яку необхідно дістати з теплого місця. Перемішати лопаткою.

  4. Тісто розділити на дві частини. На деко для випікання викласти пергаментний папір, змастити форму маслом. Викласти половину тіста, зверху розкласти начинку, залишаючи краї без неї, накрити другою половиною тіста.

  5. Випікати в духовці 40 хвилин при температурі 190-220ºС, після 20 хвилин випікання змастити верх яєчним жовтком.