Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти зима духовка літо › Апельсиново-мигдальний кекс
Апельсиново-мигдальний кекс

Апельсиново-мигдальний кекс

Дуже соковитий кекс з ніжним апельсиновим ароматом. Смакова палітра запропонованого кексу дуже багата завдяки наявності в рецепті таких інгредієнтів, як апельсини, мигдаль, коньяк, лимон. Всі продукти для кексів бажано брати кімнатної температури. Приготоване тісто має стікати з ложки. Якщо тісто дуже густе, можна додати в нього ще трішечки апельсинового соку. Перевіряти готовність кексу зручніше зубочисткою або дерев'яною паличкою: якщо кекс готовий, зубочистка виходить з нього сухою. Покритий глазур'ю апельсиново-мигдальний кекс виглядає дуже апетитно і святково.

Кількість порцій 13
Час приготування 90 хв

  1. 1. Апельсини — 2 шт.
  2. 2. Масло вершкове — 250 г.
  3. 3. Цукор — 150 г.
  4. 4. Цукор ванільний — 30 г.
  5. 5. Яйця — 5 шт.
  6. 6. Розпушувач — 30 г.
  7. 7. Борошно — 400 г.
  8. 8. Мигдаль — 150 г.
  9. 9. Коньяк — 1 ч. л.
  10. 10. Цукрова пудра — 300 г.
  11. 11. Ванілін — 1/3 ч. л.
  12. 12. Сік лимонний — 1/3 ч. л.
  13. 13. Білок яєчний — 2 шт.
  14. 14. Вершки — 100 мл.
  15. 15. Олія соняшникова — 15 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цедру апельсина натерти на тертці, а сік віджати. Вершкове масло збити з цукром.

  2. Додати ванільний цукор, яйця і збити. Борошно змішати з розпушувачем, підмішати до збитої маси і влити вершки.

  3. Горіхи подрібнити і додати в тісто. Влити апельсиновий сік, додати цедру і ванілін і добре перемішати. Додати коньяк.

  4. Форму змастити маслом і викласти в неї тісто, поставити в духовку на 50 хвилин при 170°C.

  5. Білки збити з додаванням цукрової пудри і соком лимона. Полити остиглий кекс глазур'ю і дати застигнути.