Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти дієтичні страви легкий блендер › Гарбузова запіканка
Гарбузова запіканка

Гарбузова запіканка

Як же чудово, що золота осінь дарує нам багатий урожай чудових овочів. Одним з найцінніших дарів осені є гарбуз – корисний, багатий вітамінами продукт, з якого можна приготувати багато смачних страв. Пропонований рецепт запіканки, як Ви здогадалися, теж з гарбуза, точніше з гарбузового пюре, яке складе прекрасну компанію ароматному сиру і свіжій зелені. Така яскрава запіканочка – кращий спосіб урізноманітнити свій звичайний сніданок в холодний осінній день, адже вона одним своїм виглядом і настрій підніме, і енергією зарядить. А якщо додасте в неї не менш корисний і натуральний продукт – знежирений кисломолочний сир, то отримаєте цікаву страву з ніжним смаком для Ваших дітей.

Кількість порцій 4
Час приготування 50 хв

  1. 1. Гарбуз — 700 г
  2. 2. Яйце куряче — 2 шт.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Олія рослинна — 20 мл
  5. 5. Сир — 100 г
  6. 6. Петрушка — 20 г
  7. 7. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Гарбуз помити, очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками. Зварити гарбуз у підсоленій воді до м'якості. Подрібнити його блендером до стану пюре.

  2. Духовку розігріти до 175 градусів. Яйця розбити, відокремити жовтки від білків. Додати в гарбузове пюре 2 жовтки і ретельно перемішати. Збити 2 білки до стану піни і додати в суміш, обережно перемішати.

  3. Цибулю і петрушку помити, дрібно нарізати. Сир натерти на крупній тертці. Змастити форму для запікання олією і помістити в неї гарбузово-яєчну суміш. Зверху посипати цибулею, тертим сиром і петрушкою. Помістити в духовку і випікати близько 20-25 хвилин.