![Карамель](https://img2.zakaz.ua/upload.version_1.0.02b9d90f96a179afaba11454ff52ef52.350x350.png)
Карамель
- 1. Вода — 180 г.
- 2. Цукор — 2 ст. л.
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Для приготування карамелі необхідно взяти неемальовану світлу каструлю з товстими стінками, щоб вона плавно набирала температуру і так само плавно охолоджувалася (наприклад алюмінієву або чавунну). Колір необхідний світлий, щоб чітко бачити коли відбувається карамелізація цукру і він починає змінювати колір. Підігріти каструлю кілька секунд на середньому вогні і висипати в неї цукор, продовжувати гріти каструлю поки цукор не почне танути.
Через приблизно 5 хвилин після початку процесу цукор почне танути, потрібно каструлю взяти за ручки і як слід струснути кілька разів, щоб цукор перемішався. Знову поставити каструлю на вогонь і поглядати, поки мінімум чверть усього цукру не розчиниться.
Потім необхідно взяти дерев'яну ложку або вінчик і подальше приготування карамелі готувати помішуючи, поки весь цукор не стане рідким по консистенції і кольором як гречаний мед. Вся процедура від початку до кінця за часом, на середньому вогні, повинна зайняти близько десяти хвилин. Не квапити процес, бо легко все зіпсувати і карамель підгорить.
Додати воду. Додавати її потрібно дуже акуратно, щоб додана вода не обпекла паром, найкраще скористатися кухонними рукавичками або захистити руки рушником.
Знову перемішати карамель, якщо в процесі додавання води утворилися невеликі грудочки, то можна каструлю знову поставити на вогонь і помішувати поки грудки не розчиняться. Карамель готова, залишилося залити її у формочки.