Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна російська осінь › Зрази м'ясні з картоплею (рецепт для НВЧ-печі)
Зрази м'ясні з картоплею (рецепт для НВЧ-печі)

Зрази м'ясні з картоплею (рецепт для НВЧ-печі)

Зрази - традиційна страва української, литовської, білоруської та польської кухні, що представляє собою котлету з начинкою. У польській мові слово "зрази" - "відрізаний шматок", оскільки в 17-му столітті зрази готували із цілого шматочка м'яса, який потім скручували разом із начинкою і обсмажували. Зараз зрази готують в основному із фаршу: м'ясного, рибного, овочевого. Завдяки начинці зрази за смаковими якостями цікавіше звичайних котлет. В якості начинки можуть використовуватися сир, яйця, гриби, овочі. Основа зраз у запропонованому рецепті - свинячий фарш, а начинка - натерта на тертці картопля. Особливість цього рецепту в тому, що зрази спочатку обсмажуються, а потім доводяться до готовності у мікрохвильовці.

Кількість порцій 2
Час приготування 50 хв

  1. 1. М'ясо (філе свинини) — 400 г.
  2. 2. Сіль — за смаком
  3. 3. Картопля — 4 шт.
  4. 4. Зелена цибуля — 10 г.
  5. 5. Зубчик часнику — 1 шт.
  6. 6. Олія — 30 г.
  7. 7. Паніровочні сухарі — 50 г.
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку картоплю необхідно натерти на тертці, бажано на крупній. Додати до картоплі зелену цибулю та часник, пропущений через часниковий прес.

  2. Далі зробити м'ясний фарш. Для цього мясо перемолоти на м'ясорубці. Мясний фарш посолити, перемішати, та розділити на маленькі кульки, далі сформувати з них коржики. На кожен коржик викласти начинку з картоплі, та защіпити у вигляді пиріжка.

  3. Обваляти їх в паніровочних сухарях та обсмажити на олії на сковороді. Потім перекласти зрази з картоплею в посуд для мікрохвильової печі, та готувати на максимальній потужності ще 5-7 хвилин.