Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна європейська випічка весна › Сирна запіканка з млинцями
Сирна запіканка з млинцями

Сирна запіканка з млинцями

Сирна запіканка з млинцями - страва, безсумнівно, оригінальна, вона дозволяє усіма нами улюблені млинці зі смачною сирною начинкою запекти в духовці. Словом, запропонована страва сподобається і тим, хто любить млинці, і тим, хто небайдужий до сирної запіканки. Дуже цікава ідея. Молоко для тіста має бути кімнатної температури. Половину молока можна замінити водою, наприклад, газованою, щоб зробити страву більш легкою. Якщо у Вас є свій улюблений рецепт млинців, скористайтеся ним. За вашим бажанням в кисломолочний сир можна додати родзинки, які дуже гармонійно з ним поєднуються. Виходить дуже смачно.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 200 г.
  2. 2. Яйце куряче — 4 шт.
  3. 3. Молоко — 400 мл.
  4. 4. Цукор — 2,5 ст. л.
  5. 5. Домашній сир — 300 г.
  6. 6. Вершки — 125 мл.
  7. 7. Вода газована — 70 мл.
  8. 8. Масло вершкове — 10 г.
  9. 9. Олія оливкова — 1 ст. л.
  10. 10. Ванільний стручок — 0,25 шт.
  11. 11. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У миску просіяти борошно. Збити 2 яйця, додати 0,5 ст. л. цукру, сіль, налити молоко. При бажанні половину молока замінити газованою водою.

  2. Молочну суміш влити в борошно, перемішати, розтопити 0,5 ст. л. вершкового масла, влити в тісто. Залишити тісто на 2 години при кімнатній температурі.

  3. Змішати в мисці сир і 2 ст. л. цукру, при необхідності додати вершки. Перемішати.

  4. Обсмажити на розігрітій сковороді на рослинній олії млинці. Змастити кожен млинець сирною масою, згорнути в рулети. Обрізати краї рулетів, викласти у змащену маслом форму. Рулети нарізати на 3 частини, викласти вертикально шматочки рулетів у форму.

  5. Два жовтки змішати з вершками, всипати 1 ст. л. цукру. Ванільний стручок розрізати вздовж на дві частини, витягнути насіння, додати їх в суміш. Перемішати.

  6. Залити вершковою сумішшю млинці у формі, поставити в духовку, розігріту до 180°C, на 20 хвилин. Скоринка повинна зарум'янитись.