Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна › Тартіфлет
Тартіфлет

Тартіфлет

Тартіфлет або картопля по-савойськи - традиційна страва французької кухні, причому страва дуже відома. Нею ми зобов'язані Савойї - департаменту на сході Франції. Існує кілька варіантів приготування тартіфлету. Варіанти, звичайно ж, трохи відрізняються один від одного. Попросту кажучи, страва являє собою картопляну запіканку з беконом і цибулею. В оригінальному французькому рецепті використовують певний сорт сиру. Це сир "Реблошон". У запропонованому рецепті немає строгих рекомендацій з приводу сиру. Єдина порада: він повинен бути м'яким вершковим. У процесі приготування сир розплавиться, а корочка стане золотистою. Замість бекону можна взяти шинку.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Картопля — 1 кг.
  2. 2. Цибуля — 1 шт.
  3. 3. Сир — 200 г.
  4. 4. Бекон — 250 г.
  5. 5. Біле сухе вино — 100 мл.
  6. 6. Сметана — 4 ст. л.
  7. 7. Вершкове масло — за смаком
  8. 8. Чебрець — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю очистити і відварити в підсоленій воді 15 хвилин.

  2. Цибулю очистити, нарізати півкільцями. Бекон нарізати кубиками, викласти на розігріту сковороду. Додати цибулю, підсмажити, поперчити. Додати сухе вино, тушкувати 5 хвилин.

  3. Форму змастити вершковим маслом. Варену картоплю нарізати кружечками.

  4. Половину картоплі викласти у форму, посолити. Зверху викласти цибулю з беконом. Потім знову картоплю.

  5. Змастити шар сметаною і викласти порізаний сир.

  6. Запікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 20 хвилин. Готову страву прикрасити гілочками чебрецю.