Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна тайська овочі › Тайський бульйон
Тайський бульйон

Тайський бульйон

Розкажіть смак далекої і таємничої Азії, пориньте в теплі моря і, звичайно ж, насолодіться екзотичною кухнею. Все це ви можете відчути, не виходячи за поріг власного будинку. Тайський бульйон - ситна, ароматна, в міру гостра страва, яка зігріє вас ізсередини і підніме настрій. Приготувавши таку страву, ви зрозумієте, що здатні створити диво, хоча б таке маленьке. Коріандр і імбир додадуть смаку пікантності і рознесуть ніжний аромат по будинку. Ваші домочадці будуть у захваті від такої вечері і попросять добавки. Якщо ж вас турбують хвороби шлунка, то намагайтеся не з’їсти занадто багато.

Кількість порцій 4
Час приготування 80 хв

  1. 1. Вода — 2250 мл.
  2. 2. Кістки курячі — 600 г.
  3. 3. Селера — 2 стебла
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  5. 5. Коріандр свіжий — 2 шт.
  6. 6. Імбир тертий — 1 ст. л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Селеру порізати на невеликі шматочки, цибулини на четвертинки, корінь коріандру і корінь імбиру порізати дуже дрібно.

  2. Покласти всі інгредієнти у велику каструлю, дати закипіти, потримати на великому вогні кілька хвилин, зменшити вогонь і зняти пінку з бульйону. Накрити кришкою і дати рідині побулькати приблизно годину.

  3. Процідити в разі необхідності кілька разів через дрібне ситечко, щоб отримати якомога більш чистий бульйон. Охолодити і ще раз зняти пінку з поверхні. Бульйон можна зберігати в холодильнику кілька днів або заморозити для більш довгого зберігання.