Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна середній європейська риба › Суп із тріски з овочами по-норвезьки
Суп із тріски з овочами по-норвезьки

Суп із тріски з овочами по-норвезьки

Скандинавська кухня завжди славилася своєю різноманітністю рецептів приготування страв з риби і морепродуктів. Норвезькі кулінари досі готують рибу (тріску), яка підкорює своїм неповторним смаком і ароматом, за старовинними рецептами. Ця страва готується досить швидко і просто, і головне, що основні інгредієнти страви зберігають більшість мікроелементів і вітамінів. Тому цей рибний суп по-норвезьких дуже корисний. При відсутності рожевої тріски можна використовувати будь-яку іншу представницю тріскових. Це нове блюдо неодмінно порадує Ваших близьких і гостей своїм незвичайним смаком і ароматом.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  2. 2. Морква — 3 шт.
  3. 3. Зелень — 1 пучок
  4. 4. Часник — 3 шт.
  5. 5. Борошно пшеничне — 1 ст. л.
  6. 6. Масло вершкове — 30 г.
  7. 7. Помідори — 200 г.
  8. 8. Тріска — 1 кг.
  9. 9. Вино біле сухе — 3 ст. л.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Вершки — 2 ст. л.
  12. 12. Перець білий мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рибу промити, очистити, нарізати на шматки. Помістити рибу в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, зняти пінку, варити 5 хвилин.

  2. Помити цибулю і моркву, очистити, покласти в каструлю з рибою. Додати за смаком сіль. Варити протягом 30 хвилин.

  3. Витягнути з каструлі цибулю і моркву, перекласти в чашу блендера, подрібнити в пюре, повернути в каструлю.

  4. Розігріти сковороду, обсмажити борошно на вершковому маслі, додати також подрібнений часник. Додати борошняну суміш в суп, довести суп до кипіння.

  5. У суп влити вино. Зняти шкірку з помідорів, нарізати кубиками, додати в суп. Додати за смаком сіль і перець, варити 7 хвилин.

  6. Додати в суп вершки, зняти каструлю з вогню. Прикрасити подрібненою зеленню.