Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна плита турецька осінь › Стамбульський сочевичний суп
Стамбульський сочевичний суп

Стамбульський сочевичний суп

Стамбульський сочевичний суп - ідеальне блюдо для холодної пори дня чи пори року. Цей сочевичний суп є одним з найпопулярніших супів в Туреччині. Дуже ситний, смачний, поживний і корисний. Складні вуглеводи і рослинний білок дозволяють сочевиці легко засвоюватися й надовго зберігати почуття ситості. Сочевиця надає супу приємний горіховий запах. Високий вміст вітамінів і мінералів - вагома причина включити сочевицю в свій раціон. Через низький вміст жирів в чечевиці, цей супчик можна вважати дієтичним. Подавати гарячим і з лимоном. Лимонний сік особливо робить цей супчик смачним.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Сочевиця — 500 г.
  2. 2. Морква — 1 шт.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  4. 4. Томатна паста — 1 ст. л.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Чорний мелений перець — за смаком
  7. 7. Красний мелений перець — за смаком
  8. 8. Оливкова олія — 50 мл.
  9. 9. Борошно — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю очистити і нарізати дрібними шматочками.

  2. Моркву промити і також нарізати невеликими шматочками.

  3. Налити в казан приблизно 2 літри води і засипати туди сочевицю, цибулю і моркву. Казан поставити на повільний вогонь і варити так близько 3 годин.

  4. Після чого вміст казана перебити блендером в пюре.

  5. Потім на сковороду вилити оливкову олію, додати борошно і спеції. Як тільки почне темніти, зняти з вогню і додати томатну пасту. Перемішати.

  6. Після чого знову поставити на вогонь і протримати ще хвилини 3-4 і вилити все в казан до пюре. Ретельно перемішати.

  7. Подавати блюдо гарячим.