Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна макарони весна › Спагеті із креветками в вершково-томатному соусі з хлібно-часниковою крихтою
Спагеті із креветками в вершково-томатному соусі з хлібно-часниковою крихтою

Спагеті із креветками в вершково-томатному соусі з хлібно-часниковою крихтою

Побачивши нескінченний список використовуваних інгредієнтів для цієї страви, Ви напевно засмутилися: чому такі ефектні й вишукані страви так складні в приготуванні? А ось і не всі. Як, наприклад, спагеті із креветками в вершково-томатному соусі з хлібно-часниковою крихтою. Головний девіз і в теж час достоїнство цього рецепта: «все геніальне – просто». Страва, яку Ви отримаєте, вразить багатою палітрою смакових ноток. Пряні спеції, свіжа зелень і ароматний соус як ні є краще підкреслюють ніжний і делікатний смак пасти. Ці традиційні італійські макаронні вироби наділені однією чудовою властивістю – вони чудово поєднуються практично з усіма інгредієнтами. Переконайтеся в цьому і Ви.

Кількість порцій 2
Час приготування 45 хв

  1. 1. Спагеті — 200 г.
  2. 2. Часник — 5 шт.
  3. 3. Вершки — 200 мл.
  4. 4. Креветки — 250 г.
  5. 5. Томатна паста — 1 ст. л.
  6. 6. Паприка — 0,5 ч. л.
  7. 7. Карі — 3 г.
  8. 8. Базилік — 3 г.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний запашний — за смаком
  11. 11. Олія оливкова — 70 мл.
  12. 12. Цедра лимона — 1 ст. л.
  13. 13. Петрушка — за смаком
  14. 14. Багет — 2 шматка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Очистити часник, подрібнити. Відкласти 1 ч. л. часнику, інше змішати з оливковою олією. Додати в суміш олії і часнику лимонну цедру, базилік, посолити і поперчити.

  2. Розігріти в каструлі оливкову олію, додати креветки, обсмажувати 2-3 хвилини, прибрати з вогню каструлю, накрити зверху кришкою.

  3. Відварити спагеті в підсоленій воді до стану аль денте.

  4. Довести до кипіння вершки в сковороді, влити томатну пасту, додати паприку, карі, посолити і поперчити. Протушкувати до однорідної консистенції.

  5. Багет подрібнити в крихту, додати до нього 1 ч. л. часнику, яка заздалегідь підготовлена.

  6. При подачі викласти на тарілку спагеті, залити соусом, викласти креветки, присипати зверху хлібними крихтами.