Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна овочі › Фаршировані сардинами помідори
Фаршировані сардинами помідори

Фаршировані сардинами помідори

Існує безліч рецептів страв з помідорами, а от фаршированих сардинами вам напевно не зустрічалося. Здавалося б, ну нічого складного, але така закуска запам'ятається усім гостям надовго і запросто підвищить ваш кулінарний авторитет серед них. Перелік інгредієнтів страви характеризується своєю доступністю і універсальністю. Особливо в сезон дозрівання таких прекрасних дарів природи, як помідори, тому було б дурістю не поекспериментувати з ними. Крім того, така закуска прикрасить будь-який святковий стіл своїм яскраво-червоним кольором, що обов'язково притягне до неї увагу і внесе в звичайні страви нові смакові враження.

Кількість порцій 1
Час приготування 35 хв

  1. 1. Помідори — 2 шт.
  2. 2. Сардини в олії — 180 г.
  3. 3. Яйця — 1 шт.
  4. 4. Цибуля — 20 г.
  5. 5. Панірувальні сухарі — 1 ст. л.
  6. 6. Свіжовичавлений лимонний сік — 1 ч. л.
  7. 7. Зелень — 40 г.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Помідори помити, знизу на шкірці зробити невеликий хрестоподібний надріз, занурити на 10 секунд в окріп. Обдати холодною водою, акуратно очистити від шкірки, зрізати зверху "кришку". Видалити м'якоть.

  2. З консервів злити олію, сардини розім'яти. Цибулю-шалот почистити, дрібно посікти. Перемішати сардини з яйцем, цибулею і панірувальними сухарями. Приправити лимонним соком, сіллю і перцем.

  3. Акуратно начинити помідори. Накрити "кришкою", викласти у форму для запікання, готувати в заздалегідь розігрітій до 180°C градусів духовці на вогні трохи нижче середнього близько 10-12 хвилин.

  4. Зелень помити, почистити, викласти на тарілку. Покласти зверху фаршировані помідори, подавати до столу.